vegan mealpreppen | snel en gezond | tips en info | vanfood

Bonenstoof met boerenkool

Bonenstoof met boerenkool

We zijn op pad! 18 juli om half vier ‘s morgens zijn we vertrokken naar Frankrijk, Bresles om precies te zijn. Bresles is een klein dorpje vlakbij de grotere stad Beauvais waar camping de la Trye ligt. Een camping van deels Nederlandse eigenaren. Om tien uur kwamen we aan op de camping. Omdat het die dag meer dan 34 graden was hebben we lekker rustig aan gedaan. Gelukkig hadden we de boodschappen al in huis!

De boodschappen

De dag voordat we vertrokken liepen we door de supermarkt om de laatste boodschappen te doen. Voor het gemak wilden we ook meteen het eten in huis halen voor de eerste avond.
Het eerste idee was een simpel blik soep, tot we boerenkool zagen liggen!

Dit recept van de Albert Heijn is één van onze favoriete recepten. Bij toeval een keer gemaakt, ondanks de niet al te hoge verwachtingen van de smaak. Het eten is niet alleen heerlijk, het is ook voedzaam en gezond.

Het recept (voor 4 personen)

Dit heerlijke recept is terug te vinden op site van de Albert Heijn, onder de naam Hollandse bonenstoof met boerenkool.

De ingrediënten die je nodig hebt zijn:
1 venkelknol
1 teen knoflook
scheutje zonnebloemolie
1 schaal tastytomtomaten
450 gram rode en bruine bonenmix (van HAK)
300 gram boerenkool
300 ml heet water (koud water werkt ook prima)
1 groentenbouillontablet
150 gram vegetarische spekreepjes (let op: niet vegan!)
20 gram selderij

  1. Halveer de venkel en verwijder de stelen en harde kern. Snijd de helften in dunne plakjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de venkel en knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Snijd de tomaten in parten en voeg samen met de bonen, boerenkool, het water en de bouillontablet toe aan de venkel. Breng aan de kook en laat op laag vuur 10 min. stoven.
  2. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de spekjes in 5 minuten krokant. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de blaadjes van de selderij fijn. Breng de stoof op smaak met peper en bestrooi vlak voor het serveren met het spek en de selderij.

Boerenkool bonenstoof

De voedingswaarden

Wat altijd enorm fijn is aan de recepten van de Albert Heijn site, is dat je altijd de voedingswaarden terug kunt vinden bij het recept. Vooral als je vegetarisch of veganistisch eet kan je goed kijken of je bijvoorbeeld voldoende eiwitten binnen krijgt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

  • energie 325 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 3.100 mg
  • vezels 12 g


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *