Mealpreppen begint bij het aanschaffen van geschikte bakjes en vershouddozen. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten bakjes verkrijgbaar. Wil je in de zomer een lekkere pastasalade meenemen naar het strand? Dan is het fijn om de salade koel te kunnen houden in een bakje met koelelement. Bestaat jouw maaltijden uit verschillende kleine onderdelen? Dan is het fijn om een bakje te hebben met verschillende compartimenten.

Bakjes en vershouddozen voor het mealpreppen

Losse vershouddozen heb je in allemaal soorten en maten. Losse bakjes zijn handig om verse snacks in te bewaren voor 3 à 4 dagen. Denk aan bakjes met gesneden komkommer, reepjes wortel, cherrytomaatjes of met verschillende soorten fruit. Kleine bakjes kan je gebruiken om het beleg voor een rijstwafel in te doen. Zo kan je het beleg, denk aan pindakaas of chocoladepasta, van tevoren wegen en weet je precies hoeveel calorieën en macro’s je binnen krijgt op een dag. Daarnaast kan je hele kleine bakjes gebruiken om de dressing in te bewaren. Zo blijft de salade lekker vers.

Bakjes met koelelementen

Als je jouw eten meeneemt voor onderweg kan je vershouddozen kopen met koelelementen erin. Hierdoor blijft jouw eten lekker vers en koel. Makkelijk als je jouw ontbijtje van yoghurt of kwark onderweg wilt eten. In de zomer kan je jouw pastasalade lekker koel houden als je buiten gaat picknicken of de maaltijd mee wil nemen naar het strand.

Bakjes met bestek

Er zijn ook verschillende vershouddozen verkrijgbaar met bestek verwerkt in de doos. Zo hoef je nooit bang te zijn dat je het bestek vergeet. Handig voor als je de maaltijden buiten de deur wil nuttigen.

Bakjes met verschillende compartimenten

Voor het preppen van maaltijden met verschillende onderdelen zijn bakjes met verschillende compartimenten ideaal. Een lunch die ik laatst heb geprept bestond uit rijst, silken tofu en linzen en spinazie. De eerste keer heb ik al deze onderdelen in één bak gedaan, hierdoor liepen de smaken een beetje door elkaar. Het is veel lekkerder als je zo’n maaltijd “gesplitst” kan bewaren.
Een vershouddoos met compartimenten kan je ook gebruiken om een maaltijd te combineren met de snacks voor die dag. Bijvoorbeeld wraps als lunch in een deel, fruit en rauwkost in de andere delen.

Uitgelichte afbeelding: Photo by Jason Jarrach on Unsplash