Contact


Welkom op mijn blog! Op ‘My Vegan Life’ vind je heerlijke, veganistische recepten en tips die gezond, snel en veganistisch eten makkelijk maken. Door voedzaam en gezond te eten krijg je meer energie, voorkom je kleine kwaaltjes en kan je goed afvallen (of juist op een gezonde manier aankomen). Vanaf half juli 2017 leven ik, mijn vriend en mijn hond in een Fiat Ducato busje waarmee we door Europa reizen. Uitgerust met een een paar gaspitjes, een blender en een mini oventje proberen ik op onze reis gezonde en lekkere veganistische recepten op tafel te zetten. Vanfood dus, met iets beperktere kookmogelijkheden en accessoires, maar hopelijk net zulke lekkere maaltijden als thuis.

Vegan mealprepping

Tijdens mijn reis probeer ik wat kilo’s kwijt te raken en dat doe ik met behulp van vegan mealprepping. Eigenlijk is mealpreppen niets anders dan het voorbereiden van maaltijden. Er zitten verschillende voordelen aan het voorbereiden van maaltijden. Het grootste voordeel is dat je minder snel in de verleiding wordt gebracht om ongezond te eten. Je krijgt namelijk genoeg eten binnen waardoor je een hongergevoel voorkomt en je hebt altijd een gezonde optie klaar liggen. Als je het eten voor meerdere dagen voorbereid kan je ook in één keer de calorieën en voedingswaarden berekenen voor deze dagen. Bij de recepten kan je deze voedingswaarden ook terug vinden.

Snel en gezond

Op drukke (werk)dagen ligt de verleiding op de loer om even een snelle maar ongezonde maaltijd op tafel te zetten. Het is erg fijn om recepten voor snelle en gezonde maaltijden klaar te hebben liggen. Recepten waar je niet 1000 onmogelijke ingrediënten voor nodig hebt. Zo zet je heel snel een maaltijd op tafel en hou je daarnaast nog tijd over om te sporten, aan de slag te gaan in het huishouden of even lekker te relaxen.

Tips en informatie

Op ‘My Vegan Life’ vind je informatie over hoe je plantaardige eiwitten binnen krijgt, bepaalde vitaminen en mineralen. Lees ook verschillende tips die het koken makkelijker en lekkerder maken. Wat zijn bijvoorbeeld handige spullen om aan te schaffen voor in de keuken? Welke kruiden, oliën en andere producten zijn handig om in huis te hebben? Welk keukengerei is handig om aan te schaffen?