We zijn alweer meer dan een maand aan het reizen, langs de Franse kust zijn we nu via Toulouse alweer in Carcassonne aangekomen. Overmorgen vertrekken we alweer naar Spanje. In de tussentijd hebben we een hoop beleefd en natuurlijk een hoop lekkere maaltijden gegeten zoals deze veganistische curry madras. De meest geslaagde maaltijden zullen hier ook op de blog verschijnen!

Supermarkten in Frankrijk

Over dit onderwerp zal er ook nog een hele uitgebreide blogpost verschijnen. We hebben namelijk een hoop supermarkten bezocht en de kwaliteit van de supermarkten en producten liepen nogal uiteen! Wat ons opviel was dat de kwaliteit van de groenten en fruit niet overal even goed was. In heel veel supermarkten zag je veel vliegen en fruitvliegen op het fruit zitten en waren de groenten en fruit te rijp en regelmatig beschimmeld. De supermarkt waar de groenten en fruit er altijd goed uitzagen was de Lidl.

De ontdekking: Curry’s

De ontdekking van de eerste reismaand is toch wel echt de curry. We wisten niet dat er zoveel heerlijke Curry’s bestonden! Als je één keer de juiste kruiden aanschaft zijn Curry’s ook heel goedkoop en snel om te maken.
Eigenlijk weet ik nu pas echt wat er wordt bedoeld met comfortfood. Vooral die verwarmende combinatie van zoete ananas en kleine stukjes gember… Heerlijk voor op een storm- en regenachtige herfstdag!

Het recept: Veganistische curry madras

De hoeveelheden die ik gebruik, kies ik vaak een beetje op gevoel. Dit recept zal ik zeker nog eens maken en dan zal ik de juiste hoeveelheden afwegen en hierbij zetten net als de voedingswaarden.

Voor twee personen
– Kleine bloemkool of een halve grote bloemkool
– Halve aubergine
– Hele appel (zoete soort)
– Twee plakken ananas uit blik (of naar smaak)
– 1 blik kokosmelk
– Twee eetlepels Curry Madras kruiden
– Blik doperwten
– Lente ui of ui

Snij de bloemkool in kleine roosjes en zet in een hapjespan op met water. Terwijl het water opwarmt snij je de aubergine, ui en appel in kleine stukjes. Laat het water even koken en giet het dan af. Het is niet erg als de bloemkool nog niet helemaal gaar is, het kookt straks nog verder in de kokosmelk.

Voeg de aubergine, appel, kokosmelk, ananas, doperwten, ui en Curry Madras kruiden toe aan de bloemkool. Breng het mengsel aan de kook, zet het gas wat lager en laat het pruttelen totdat de bloemkool en aubergine goed gaar zijn.

Eet smakelijk!